(1.0-ás verzió)  
Szmogjelző
iPhone / iPad univerzális alkalmazás
Letöltés: iTunes link

Szmogjelzés Magyarország területére a legfrissebb adatok alapján. A légszennyezettségi helyzetet 33 városban 54 mérőállomás segítségével követhetjük nyomon a lehető legkönnyebb formában. Támogatott a térképes és a táblázatos megjelenítés is. A GPS segítségével mindig a legközelebbi város legközelebbi mérőállomása jelenik meg, de ettől még elérhetőek az ország más területén lévő mérőállomások is.
Az adatok gyors értelmezése érdekében kijelzésre kerül az egészségügyi határértékhez viszonyított százalékos adat és ezzel együtt színezés is a következő öt levegőminőségi kategóriára vonatkozóan:

Kiváló --- (világoskék)
Jó --- (zöld)
Megfelelő --- (citromsárga)
Szennyezett --- (narancssárga)
Erősen szennyezett --- (piros)Fontos, hogy ózon és por(PM10) esetén is az órás átlagok jelennek meg a legfrissebb helyzet felmérése érdekében. Ezek az adatok nem összetévesztendőek a máshol szokásosan közölt 8 vagy 24 órás átlagokkal. Lehet, hogy egy jogszabály az előző nap, vagyis a múlt adatai alapján mérlegel, de az aktuális helyzetre sokkal informatívabb a napközben többször változó órás átlag, pl. a por(PM10) esetén is!


A mérőhálózatban a következő települések szerepelnek:

/12 mérőállomással/
-Budapest

/3 mérőállomással/
-Debrecen
-Pécs
-Miskolc
-Százhalombatta


/2 mérőállomással/
-Győr
-Kecskemét


/1 mérőállomással/
-Szeged
-Nyíregyháza
-Sopron
-Tatabánya
-Székesfehérvár
-Dunaújváros
-Veszprém
-Szolnok
-Salgótarján
-Kazincbarcika
-Eger
-Kisszentmárton
-Komló
-Esztergom
-Fertőújlak
-Hernádszurdok
-Oszlár
-Putnok
-Rudabánya
-Sajószentpéter
-Ajka
-Várpalota
-Tököl
-Vác
-Kunmadaras
-SzentgotthárdAmennyiben az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózatban egy mérőállomás ideiglenesen nem működik, vagy késve közöl adatot, akkor az alkalmazás sem tud a legutóbb közöltnél frissebb értékeket megjeleníteni!
*Az alkalmazás ikonját Vasvári Péter tervezőgrafikus készítette. Köszönet érte!
http://www.petervasvari.com/© 2010-2014 useiPhoneApps.com